Miniräknare, papper och pennor

Nyheter kring hyresavisering

På Skoglunds värnar vi om vår miljö samtidigt som vi tycker om att underlätta vardagen för våra hyresgäster. Nu vill vi berätta om lite nyheter kring våra olika  alternativ att erhålla dina hyresavier. Vad är då skillnaden mellan de olika alternativen?

  • Autogiro innebär att beloppet automatiskt dras från ditt konto på förfallodagen, du får inte några hyresavier utskickade.
  • E-faktura innebär att vi skickar ut fakturan elektroniskt till din internetbank i stället för att skicka en pappersfaktura, du behöver själv godkänna fakturan för betalning
  • Pappersfakturor, du får dina fakturor med posten och får själv ha koll på när de ska betalas. Detta är det förinställda alternativet så länge du inte väljer något annat av alternativen ovan.

E-faktura

Den stora nyheten är att vi nu kan erbjuda E-faktura. Funktionerna för att beställa E-faktura ser lite olika ut beroende vilken bank du använder men titta efter ”e-faktura” eller ”anmäl e-faktura”, där ska du söka fram ”Fastighetsbolaget Nils Skoglund AB”. Du kan behöva logga in via dator istället för mobiltelefonen. En del internetbanker kan även automatisk föreslå att du kan anmäla dig till E-faktura i samband med att du gör en betalning. Om ni är två personer i hushållet så är det den som står som huvudpart på kontraktet som måste göra ansökan. Om du anmäler dig för e-faktura senast den 15:e så får du normalt din första e-faktura samma månad. Anmäler du dig efter den 15:e så kommer den första e-fakturan först månaden efter, i så fall behöver du betala en sista gång via pappersfaktura.

Autogiro

Våra hyresgäster har sedan tidigare kunnat betala hyran via Autogiro, nyheten här är att vi inte längre kommer att skicka ut några månadsavier med post. Du kommer istället att få ett brev i samband med den årliga hyresjusteringen där vi informerar om det nya beloppet som kommer att dras från ditt konto.

Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst via boende@skoglunds.se eller 0247-12301.