Nya hyresgäster på Hjultorgets Köpcentrum

JYSK flyttar in på Hjultorget.

Skoglunds fastigheter är glada att kunna presentera JYSK som ny hyresgäst på Hjultorgets Köpcentrum, butiken kommer att öppnas Juni 2020 i ombyggda lokaler på Hjultorget 8-10 där Scorett och Familyhouse idag verkar.

– Vi har länge tittat på området runt Leksand och nu är vi glada över att vi i samarbete med Skoglunds Fastigheter har hittat rätt placering på Hjultorget. Butiken som öppnar i juni kommer att bli enligt vårt senaste koncept där inspiration står i centrum. Carsten Lönne, Development Manager JYSK.

JYSK är en internationell butikskedja med skandinaviska rötter som säljer allt till hemmet. Den första butiken öppnade i Danmark 1979 och 1991 öppnades den första svenska butiken i Malmö. Idag har JYSK fler än 2 800 butiker och 23 000 medarbetare i 52 länder. I Sverige finns 145 butiker utspridda i landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

Övriga förändringar på Hjultorget

Scorett Outlet flyttar till en ny lokal. Scorett Outlet kommer att flytta till Hjultorget 22, där det redan under en tidigare period varit skobutik och senast Sportringens extraoutlet. Lokalen kommer att genomgå en renovering och utökas med drygt 200 kvm genom ombyggnad av personalutrymmen och reducering av lagerytor. Ombyggnaden startar kring årsskiftet och den nya butiken beräknas stå färdig under mars månad.

Family House flyttar ihop med Sportringen. Sedan en tid tillbaka så har Family House och Sportringen på Hjultorget samma ägare. Verksamheterna kommer nu att slås ihop till en butik i nuvarande Sportringen-lokalen, Hjultorget 24-26, där man plockar ut det bästa från respektive butiks sortiment. Den sammanslagna verksamheten planeras vara igång under mars-april.

Från Skoglunds vill vi önska JYSK varmt välkomna till Hjultorgets Köpcentrum och Leksandsområdet. Vi vill också passa på att önska de befintliga hyresgästerna lycka till i sina nya lokaler och skepnader.