TV, Telefoni och Bredband Borlänge

Idag finns det många olika tekniska lösningar för att kunna se sina favoritprogram eller filmer. Nedan har vi sammanställt information hur det ser ut på din bostadsort, vissa mindre avvikelser kan förekomma. Är något fortfarande otydligt? Kontakta i så fall vår Kundtjänst.

TV

  1. I vardagsrummet så finns det ett TV-uttag. Via uttaget så kan du se de digitala kanalerna i Tele2´s ordinarie Kabel TV-utbud som ingår i hyran.
  2. Via TV-uttaget så finns det också HDTV-kanaler och olika tillvalspaket. För att se dessa kanaler krävs att ett särskilt abonnemang tecknas med Tele2 Kabel-TV, information om aktuella kanaler och paket finns på tele2.se eller via deras kundtjänst på 902 22. Du kan behöva en särskild box mellan uttag och TV, det kan deras kundtjänst informera om.
  3. Bredbands-TV , kan ibland kallas IP-TV, innebär att du kopplar upp dig via bredbandsuttaget som finns i sovrummet. Även i detta fallet krävs att ett abonnemang tecknas, du hittar aktuella paket och erbjudanden på borlangestadsnat.se. För att kunna se digitala kanaler krävs att man har en digitalbox som kopplas mellan nätverksuttaget och din TV, boxen ingår normalt när man tecknar abonnemang. Idag finns det olika lösningar till trådlös överföring om du vill slippa sladdar mellan box och TV.

Idag finns det också ett antal olika play- och streamingtjänster via internet, du använder då din dator, läsplatta eller telefon som mottagare och mediaspelare. Detta kräver att du har tillgång till en bra bredbandsanslutning, tex via 4G, ADSL eller fiber. En del tjänster är kostnadsfria medan andra kan kräva abonnemang.

Bredband

Bredband via fiber. Till varje lägenhet är en fiberkabel dragen, den slutar i ett nätverksuttag som sitter i sovrummet. Du ansluter din dator direkt till nätverksuttaget alternativt så kan man köra ett trådlöst nätverk (wi-fi), du kan då ansluta flera datorer / enheter och slipper kablar. Du beställer själv de internettjänster som du vill ha, på hemsidan borlangestadsnat.se så kan du läsa mer om de aktuella paket och erbjudanden som finns att tillgå i nätet

Telefoni

IP-Telefoni. Aktuellt telefoniutbud finner du på borlangestadsnat.se där du själv kan välja tjänsteleverantör. Oftast kan man tjäna pengar på att köpa färdiga paketlösningar med Bredband och telefoni samt ev Bredbands-TV.

Fast telefoni finns ej. De vanliga telejacken är bortkopplade i flesta lägenheterna

Borlänge Energi Stadsnät

På Borlänge Energis hemsida så kan du läsa mer om de aktuella tjänster och erbjudanden som finns att tillgå i stadsnätet.

Felanmälan Fiber

Vid problem med din fiberuppkoppling eller olika fibertjänster ska du alltid felanmäla direkt till din tjänsteleverantör. De gör alltid första felsökningen och kontaktar nätägare eller fastighetsägaren om det skulle vara några problem med kabel eller annan utrustning.

Trygghetslarm

Om du har någon form av trygghetslarm så behöver du kontrollera med kommunen innan du beställer IP-telefoni, annars riskerar du att ditt larm slutar fungera.