Nu söker vi en Verksamhetschef till Skoglunds måleri!

Till samtliga tjänster söker vi medarbetare med relevant utbildning och/eller yrkeserfarenhet som med stort engagemang, sunda värderingar och med öppet och positivt förhållningsätt i relationerna till såväl kunder, medarbetare och leverantörer vill vara en viktig del av ett spännande företags framtid.

Familjeföretaget Nils Skoglund AB i Leksand grundades 1891 och består av Skoglunds Måleri, Skoglunds Bygg, Skoglunds Fastigheter, Leksands Maskinpartner och AB Mora Byggservice. Vi är verksamma i hela Dalarna med tyngdpunkt i Siljansområdet.

Måleriet erbjuder tjänster för både in- och utvändiga målningsentreprenader överallt i Dalarna. Det kan röra sig om sprutmålning, tapetsering, dekorationsmålning eller kanske äldre målningstekniker som marmorering, ådring och schablonmålning.

Vi är idag 17 målare och omsätter ca 13 mkr men har en ambition att växa ytterligare, både geografiskt och genom att anta större entreprenadarbeten. Vi eftersträvar långa relationer med våra kunder, leverantörer och medarbetare. För oss är yrkesstoltheten den bästa kvalitetsgarantin.

Översikt
Vårt måleri är en stabil arbetsplats som under många år drivits av två målarmästare som under våren 2022 kommer att gå i pension. Vi planerar ersätta dessa med två nya medarbetare, en verksamhetsansvarig och en arbetsledare. Det är redan nu dags att söka vår kommande verksamhetschef. Du kommer att få möjligheten att under en tid arbeta tillsammans med nuvarande målarmästare för sätta dig in i verksamheten och lära känna våra målare. Vi vill att du ska vara så bra förberedd som möjligt inför övertagandet av verksamheten för att på bästa sätt kan driva och utveckla den vidare.

Är Du den som med stort engagemang, sunda värderingar och ett öppet – positivt sätt vill vara med att förstärka och utveckla vårt företag ytterligare tycker vi att Du ska söka idag.

Som Verksamhetschef…
… på Skoglunds måleri har Du det övergripande ansvaret för verksamheten. Du har resultat- och budgetansvar liksom personal- och arbetsmiljöansvar. Du bearbetar marknaden samt har huvudansvaret för att driva projekten från kalkyl och planering fram till färdigställande. Till ditt stöd har du (förutom våra duktiga målare) en arbetsledare och vår centrala administration med VD, ekonomi, marknad samt HR funktioner.

Vi ser framför oss en fortsatt utveckling och expansion av måleriverksamheten inom de orter där övriga Skoglunds-bolag är etablerade. Målet är också att kunna ta sig an större målerientreprenader hos både interna och externa kunder.

Vi söker dig som skulle trivas med utmaningen att ta ett måleri med långa anor vidare in i framtiden genom att utveckla både arbetssätt, samarbeten och kundkontakter.

Din profil och dina erfarenheter

 • Som person är du engagerad, strukturerad, driven och målmedveten med en öppenhet samt vilja att utvecklas, både tillsammans med verksamheten och dina kollegor.
 • Du är en erfaren ledare och har erfarenhet från liknande befattning inom måleribranschen.
 • Du har erfarenhet av att göra kalkyler även för större projekt med hjälp av kalkylprogram.
 • Du är bekväm med att ansvara för genomförandet av projekt från start till mål.
 • Du vill arbeta engagerat med långsiktiga relationer till återkommande kunder och har förståelse för vikten av ett gott renommé.
 • Du är nyfiken och drivs av att hitta nya lösningar för att utveckla din verksamhet.
 • Meriterande om du har erfarenhet av MEPS, Geometra och E-Kalkyl.

 

Stöd i dagliga arbetet
På huvudkontoret i Leksand finns våra lednings- och stödfunktioner (VD, Ekonomi, HR, Marknad) som hjälper Dig när Du behöver det. Förutom den löpande kontakten har vi också återkommande ledningsmöten för att stötta dig att uppnå de uppsatta målen.

Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse under hösten eller vintern 2021-2022. Urval sker löpande så ansök så fort som möjligt.

Körkort
B

Lön
Månadslön

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning ev. med inledande provanställning.

Tillträde
Tillträde sker enligt ök.

Sista ansökningsdag:
2021-06-14, Urval sker löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt.


Information om tjänsten:

Mikael Wilen, HR ansvarig och Mattias Skoglund VD, kontaktuppgifter hittar du längst ned på sidan.

Ansök i första hand genom att fylla i formuläret nedan eller skicka CV och Ansökningsbrev till HR Ansvarig, Mikael Wilen, mikael.wilen@skoglunds.se

Vi undanber oss all kontakt från rekryteringsföretag och säljare av platsannonser.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta gärna mig.

Mikael Wilén

HR-ansvarig

Mobil: 073-633 41 76Direkt: 0247-25 60 76

Linked InLägg till kontakt i adressboken

Har du frågor om tjänsten? Kontakta gärna mig.

Mattias Skoglund

VD

Mobil: 070-312 36 66Direkt: 0247-25 60 70

Lägg till kontakt i adressboken

Jobbansökan Verksamhetschef, Skoglunds Måleri AB Maj 2021

 • Dra filer hit eller
  Här laddar du upp ditt CV och ditt ansökningsbrev (max 10 MB vardera)
 • Om du har ett uppdaterat CV på din Linkedin-profil så kan du klistra in länken här.