Skoglunds förvärvar Mora Byggservice

Bakgrund

Måndagen den 19 mars 2018 förvärvade Skoglunds samtliga aktier i AB Mora Byggservice. Diskussioner kring affären har pågått sedan hösten 2017 och målsättningen har hela tiden för båda parter varit att hitta den lösning vi trott varit bäst för alla inblandade. Utgångspunkt i arbetet har hela tiden varit att Mora Byggservice efter förvärvet ska fortsätta bedrivas som det gör idag med David Sundqvist som VD för bolaget.

Davids vilja med att sälja aktierna i AB Mora Byggservice har varit att hitta en seriös större aktör men en stark lokal förankring som genom ett övertagande bidrar till att trygga framtiden för Mora Byggservice samt även gör att företaget kan fortsätta utvecklas från dess nuvarande nivå.

Varför väljer Mora Byggservice att sälja till Skoglunds?

Efter att ha träffat ett antal företag så har Skoglunds sammanfattningsvis varit det klart bästa alternativet. Det är ett stabilt familjeägt företag med en stark lokal förankring som även varit mycket måna om Mora Byggservice varumärke, personal och framtida arbete genom hela processen.

Varför köper Skoglunds aktierna i Mora Byggservice?

För Skoglunds är detta ett steg i vår fortsatta satsning på Mora och Ovansiljans-området. Köpet av Mora Byggservice markerar också en fortsatt utveckling av vår byggverksamhet som helhet där byggserviceverksamheten är en viktig del.

Skoglunds växer genom att överta en redan fungerande verksamhet, organisationen finns på plats och kommer att driva verksamheten vidare. Vi kommer att kunna utvecklas genom att lära av varandra och tillvarata de bästa rutinerna från respektive bolag/verksamhet. Idag tackar också Mora Byggservice ofta nej till större arbeten hos sina kunder då de är inriktade på byggserviceverksamhet. Här har vi nu istället möjlighet att ta hand om dessa arbeten genom Skoglunds organisation och vana även av större entreprenadprojekt.

Vad händer nu?

Verksamheterna drivs på som vanligt och inom kort påbörjar vi arbetet med det rent praktiska omkring att utveckla verksamheterna tillsammans.

Om Mora Byggservice

  • Startades i Mora 1976 av Sören Tenlén
  • David Sundqvist tog över företaget 2008.
  • Utgår från gemensamma lokaler på Älvgatan i centrala Mora.
  • Företaget omsätter drygt 30 miljoner och har ca 25 anställda

Kontaktpersoner

Skoglunds, växel 0247-123 00, Övermovägen 4, 793 32 Leksand
Mattias Skoglund VD, 070 – 312 36 66

Mora Byggservice, växel 0250-147 35, Älvgatan 54, 792 32 Mora
David Sundqvist VD, 070 – 687 04 85