Hälften av lägenheterna sålda, beslutad byggstart för BRF Hesseborns.

Sedan 2014 har Skoglunds Bygg projektutvecklat fem stycken bostadsrättsprojekt om totalt 62 lägenheter med lyckat resultat, nu har det blivit dags för nästa projekt. Skoglunds har idag tagit det formella beslutet om byggstart för BRF Hesseborns i Leksand.
Längs med den lugna Hantverkargatan, mellan Villagatan och Bygatan, kommer en fyravåningsbyggnad att uppföras. Fastigheten kommer att innehålla totalt 27 stycken lägenheter i flera storlekar. Plan ett till tre innehåller 2 RoK på 59 kvm, 3 RoK på 72-75 kvm samt 4 Rok på 96-100 kvm. För dig som vill ha det lilla extra så kanske den fjärde våningen kan vara något, här hittar du tre stycken rymliga 4 RoK på 130-140 kvm med möjliga tillval som spaavdelning och braskamin.
Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en ljus och luftig känsla. Köksinredning och övriga materialval är noga utvalda och bidrar till den höga standarden på lägenheten. Brf Hesseborns i Leksand erbjuder ett bekvämt boende för såväl yngre som äldre. Ett boende med närhet till både naturen och den service som centrala Leksand har att erbjuda
Projekteringen av projektet har pågått i olika former sedan i våras men kommer att intensifieras nu, inom kort påbörjas också olika upphandlingar och inköp av bland annat underentreprenörer och material. Markarbetena är planerade att påbörjas i början av nästa år för att längre fram i vår kunna påbörja montaget av stommen. Byggtiden är planerad till ca 14 månader med inflyttning i lägenheterna under april 2021.
Parallellt med byggandet fortgår försäljningsprocessen, även om försäljningen av lägenheterna har gått bra så finns det fortfarande lägenheter till salu i olika storlekar och lägen.

Anders Skoglund, projektutvecklare:
”Vi ser fram emot att sätta spaden i marken för ett nytt bostadsrättsprojekt, som ligger rätt i tiden med Leksands kommuns tillväxtmål och den nu rådande bostadsbristen. Som ett lokalt företag uppskattar vi på Skoglunds att få vara med och bidra till den lokala samhällsbyggnaden.
Våra tidigare bostadsrättsprojekt BRF Rosen och BRF Liljan har på ett positivt sätt förändrat stadsbilden i Leksands-Noret, vi hoppas kunna bygga vidare på den utvecklingen genom byggnationen av BRF Hesseborns.
Vi har hittills fått väldigt mycket positiv respons från olika håll kring byggnadernas utformning och färgsättning, det händer regelbundet att personer spontant kommer fram och kommenterar sin uppskattning av projektet.”

Ammi Troive, ansvarig mäklare:
”Intresset för lägenheterna har varit väldigt stort så det känns jättekul att beslutet om byggstart nu är taget. I dagsläget är hälften av lägenheterna sålda och det finns fler spekulanter som är inne i köpprocessen, så vill man ha en särskild lägenhet så är det läge att slå till snart.”