Beslutad byggstart för BRF Liljan

PRESSMEDDELANDE: Sommaren 2014 stod BRF Rosen klart, med 16 st bostadsrättslägenheter centralt belägna vid Österdalälven i Leksand. Nu har Skoglunds Bygg tagit beslut om att fortsätta med nästa etapp: BRF Liljan.

I augusti 2014 var det dags för inflyttning i BRF Rosen, den första av flera planerade etapper av bostäder vid Ros´ns lada på Åkerö / Övermo i Leksand . Kombinationen av moderna och välplanerade lägenheter, tillsammans med det unika och natursköna läget vid Österdalälven tilltalade många, vilket gjorde att området snabbt blev omtyckt.
Direkt väster om de nybyggda lägenheterna så kommer nu ett tredje hus att uppföras. Då efterfrågan på större lägenheter varit god, så kommer detta hus att innehålla 8 stycken 4 RoK på plan 1 och 2 samt en inredd vind med 2 st 5 RoK. Huskroppen blir därför något större än de tidigare, men övrig arkitektur och utformning kommer gå i samma stil som den tidigare etappen för att kunna smälta in i omgivningen. Projekteringen har pågått sedan en tid tillbaka, nu påbörjas upphandlingar och inköp av material. Byggstart är planerad till hösten 2016 och lägenheterna beräknas vara klara för inflyttning sommaren 2017. Försäljningsprocessen fortsätter, även om majoriteten av lägenheterna är sålda så finns fortfarande några lägenheter kvar för hugade spekulanter.

Anders Skoglund, projektutvecklare:
”Vi ser fram emot att sätta spaden i marken igen efter sommaren. Den första etappen, tillsammans med anläggandet av en ny strandpromenad på södra sidan älven, har verkligen förändrat stadsbilden i centrala Leksand. Vi hoppas att den kommande etappen ytterligare kan bygga vidare på den känslan.”

Ammi Troive, ansvarig mäklare:
”Jag är jätteglad att startskottet för byggnationen har gått och att vi redan har bidragit till att 8 personer kommer att flytta till Leksand. I dagsläget är det bara 4 lägenheter kvar och det finns fler som funderar på att köpa, så jag tror att alla snart kommer att vara sålda.”

Mer information om BRF Rosen hittar du på vår projektsida här.

Kontaktpersoner:

Anders Skoglund – Projektutveckling Skoglunds Bygg                   070-405 04 53
Ammi Troive – Ansvarig mäklare Svensk Fastighetsförmedling   076-117 17 57
Stefan Persson – Marknadsansvarig Skoglunds                                073-633 41 23

Pressmeddelande BRF Liljan 2016-06-01